niedziela, 24 lutego 2013

No i ładnie.... tyle mnie nie było i nie wiem co napisać! Jestem zabiegana, a jak tylko znajduje czas to.... czytam! Tak czytam! Wpadłam obsesje i zaczytuje się na amen :) non stop! I najgorsze jest to, że dla tej obsesji zaniedbuje wszystko wkoło- Was też. Obiecuję poprawę i liczę, że nadal będziecie tu zaglądać. Idzie wiosna, z wraz z nią przyjdą nowe pokłady pozytywnej energii i nowe pomysły. 

A pancakes? Uwielbia je moje dziecko. A ja uwielbiam gdy je zdrowo, więc dużą część białej mąki zastąpiłam razową i płatkami owsianymi :) Wyszły pyszne naleśniki!

 

Bardzo pyszne naleśniki. Dużo lepsze niż te polskie, tradycyjne. A dodatek płatków owsianych sprawia , że są syte i pożywne. Smacznego!

 

Co będzie potrzebne:

  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mąki pszennej razowej
  • 0,5 szklanki płatków owsianych
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1,5 szklanki jogurtu naturalnego lub maślanki
  • 2 jajka
  • 20 dag roztopionego masła

Ponadto:

  • syrop klonowy do podania lub ulubiony dżem

Wszystkie produkty sypkie przesypać do miski, wymieszać. Dodać jogurt, jajka, roztopione masło i dokładnie wymieszać. Ciasto powinno być dość gęste.

Nakładać po 2 łyżki ciasta na średnio rozgrzaną patelnię bez dodatku tłuszczu i smażyć z obu stron na złoty kolor. 

Smacznego! 


  • Kontakt



  • Durszlak.pl



    Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi
    Top Blogi